Sorte maur

Sorte maur

Hei.

Vi kjøpte nytt hus for to år siden.Spesielt om våren og tidlig på sommeren er vi plaget med små sorte maur som graver opp sand mellom skiferheller, samt at de også kommer inn på kjøkken.Har brukt ganske mye penger på maurmiddel uten at dette ser ut til å hjelpe.Ønsker heller ikke å spre så mye gift rundt huset.Fint hvis du kan komme med noen gode råd her.

Arne Neses bilde
Arne Nese svarer 2011-02-16

Hei.
Problemet du beskriver er du ikke alene om. Den sorte mauren du beskriver, sort jordmaur ( lasius niger ) er en ivrig liten maur som er på desperat jakt etter mat tidlig på vår/forsommer. Den naturlige matkilden finner den ellers ute i naturen, men før naturen har ristet av seg vinterdrakten og alt er ute i full blomst må den ty til reserveløsniger. Derfor kommer den på besøk inne i våre hus, og da gjerne på kjøkken. Sørg for å holde alle matkilder godt lukket. Søte produkter må ikke ligge fremme.
Det er mange i din situasjon som bruker ganske store summer årlig på forskjellige typer preparater, eller de som har kjøpt en tjeneste fra et skadedyrfirma til en enda større pris uten at dette hjelper. Skal man få knekt det samfunnet som holder til utvendig rundt huset må man løfte opp heller eller andre steiner. Maurene har sine samfunn under disse heller/steiner. Disse virker som varmemagasiner. Løftes heller/steiner opp kommer man til direkte på samfunnet. Legg på maurdrepende preparat og plasser så tilbake helle/stein. Preparat ligger da tildekket og andre uvedkommende kommer ikke i kontakt med preparatet. Men ha alltid som en regel at det ikke skal benyttes praparater der dette ikke er høyst nødvendig. Bekjempes de maur som har tilhold under heller blir det også en slutt på opgravd sand.
Håper med dette å ha kommet med noen gode råd til deg, og at du får en maurfri sommer.

Nyhetsbrev

Få nyhetsbrev fra hjem.no.