Hvis du finner smale møbler i antikt design, så er det møbler som vil være populære også neste sesong. Foto: crinklecrankle.com/flickr.com under CC-lisens.Hvis du finner smale møbler i antikt design, så er det møbler som vil være populære også neste sesong. Foto: crinklecrankle.com/flickr.com under CC-lisens.

Sommersalget på hagemøbler har startet

2010-07-23 Av Reidar Von Hirsch

Det er særlig på de store sofagruppene man kan spare mye penger om man bestemmer seg for å handle i dag - og det er mange kjeder som har disse på sommersalg nå.

En sofagruppe til hagen koster gjerne mellom 10 og 20 tusen, og med rabatter på mellom 30 og 50 prosent på mange modeller, så blir det mye penger å spare.

Settene i kunstrotting, som ble populære for noen år siden, er fremdeles blant besteselgerne, men også her er det mye å spare på å handle i dag.

I tillegg er flere av nyhetene fra i vår - smalere møbler med antikke design nå kommet på salg, og disse vil være midt i blinken også neste år.

Se flere møbler som er på salg nå

30-50 prosent på Plantasjen
Hos Plantasjen startet salget sist mandag, og det er fremdeles mye igjen i butikkene. Det er spesielt sittegrupper og griller som er satt ned - det meste mellom 30 og 50 prosent.

Markedssjef Vibeke Næss hos Plantasjen forteller at salget bare akkurat er kommet i gang hos dem, og at det fortsatt er mye igjen i butikkene.

-Det vil ikke bli mer salg på utemøbler og griller utover dette, men det er klart at det kan komme enkelte kampanjer på tampen av sesongen, sier Næss.

Sittegruppen Harrington fra Plantasjen
Sittegruppen Harrington fra Plantasjen


Om du bare vil ha nye puter til hagemøblene dine, så har Plantasjen nå opp til 70 prosent på hagemøbelputer.

Mange møbelgrupper på Skeidar
Hos Skeidar startet salget tirsdag denne uken, men dersom det er noe som frister, så kan det lønne seg å handle raskt. Butikkene har vært travle hver dag siden salget startet.

-Vi har over 100 ulike hagemøbelprodukter på salg, og de fleste er satt ned med 50 prosent rabatt.  Vi har hatt kjempemye kunder denne uken, så det er tydelig at mange benytter anledningen til å gjøre et godt kjøp, sier Audrey Linn Kupen, leder for design og forretningsutvikling hos Skeidar.

-Det kommer antageligvis flere hagemøbler på salg utover høsten og det er mulig at noen produkter settes ned ytterligere, men vi har valgt å gi kundene en god rabatt med det samme i stedet for å gå gradvis ned i pris, så jeg tror varene kommer til å fortsette å fly ut til det er tomt.

Sofagruppen Son fra SKeidar
Sofagruppen Son fra SKeidar


Skeidar har ikke bare sittegrupper på salg, men også løse møbler, slik at du ikke behøver å handle hele settet. Et eksempel er Narvikserien i kunstrotting, som er en elegant spise- og sofagruppe hvor bord og stoler selges hver for seg.

Rabattene på Narvikserien er på mellom 30 og 40 prosent.

Ny katalog, lite salg på IKEA
Tärnö-serien til IKEA
Tärnö-serien til IKEA

IKEA har stort sett solgt alt de har av hagemøbler, men noe kan man skaffe seg om man skal den veien. Tärnö-seiren, som tidligere ble omtalt som perfekte for de med mindre plass på verandaen, er nå på salg og koster 129 for stolen og 169 kroner for bordet.

-Våre fem varehus har nå solgt ut mer eller mindre alt av hagemøbler. På Forus utenfor Stavanger har de halv pris på det som er igjen, men også de regner med å gå tom i løpet av helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Boije i IKEA.

-Vi gjør oss nå klare til årets katalogslipp, som er rett rundt hjørnet. Den nye IKEA-katalogen kommer 16. august, med en masse nyheter innenfor alle produktgruppene du finner på varehuset.

For den som er nysgjerrig på den nye katalogen, så følger hjem.no lanseringen fra 10. august.

Kort salg hos Jysk


En siste kjede som også har salg gående er Jysk. Her er det snakk om store rabatter, men så varer salget også bare til 24. juli.

Møblene som er rabattert selges både enkeltvis og som sett, og det er mest å spare dersom du kjøper settet. Stolgruppen Oregon er for eksempel satt ned til 1500 kroner for fire stoler og et bord, og dette er et smalt og elegant sett i hardtre.

I tillegg er flere av de mindre stolsettene i stål og antikt design, som er nevnt øverst i artikkelen, til salgs på Jysk. 

Les også: Ny, uønsket gjest i hagen

Les også: Beis er best på terrassen

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne