Møbelgruppen Madison/Trenton selges nå til halv pris på Plantasjen. Hele settet koster 1990 kroner. Foto: Plantasjen.Møbelgruppen Madison/Trenton selges nå til halv pris på Plantasjen. Hele settet koster 1990 kroner. Foto: Plantasjen.

Stort hagemøbelsalg allerede

2010-07-23 Av Reidar Von Hirsch

Det er spesielt på de store sittegruppene man kan spare massevis av penger om man bestemmer seg for å handle hagemøbler nå på sensommeren.

Kunstrottingen er fremdeles trendy og vil nok holde seg på markedet i mange år fremover, og forskjellene fra år til år er ikke så store at man behøver bekymre seg for at møblene skal se gamle ut neste vår.

I tillegg er det mange mindre møbler på tilbud, men her er det dessverre ikke like mye penger å spare på å handle på sommersalg. Trenden går nemlig i denne retningen - mindre, mer antikke møbler som ikke tar opp all plassen du har ute.

Det kan også lønne seg å besøke en bruktbutikk i disse dager - mange har allerede handlet nye hagemøbler og gitt bort de gamle til slike forretninger.

Les mer: Bildeserie av årets hagemøbler

Les mer: Innredningstips for små balkonger

Storsalg på Skeidar

Vi starter hos Skeidar, som har et stort sommersalg gående for tiden.

Sittegruppen Kragerø i kunstrotting er et romslig sett møbler for dem som har litt plass på verandaen. Selve møblene er i mørk trefarge og putene er i ubleket, hvitt stoff.

Kragerö sofagruppe fra Skeidar
Kragerö sofagruppe fra Skeidar


Settet består av en 3-seter sofa, 2 lenestoler og et bord med glassplate og er satt ned fra 16.990 kroner til 8495 kroner.
Benk Silje Skeidar
Benk Silje Skeidar

Benken Silje fra Skeidar er en benk i antikk utforming, som med sine knappe 1,5 meter i bredde vil få plass på de fleste terrasser og verandaer. Passer perfekt med noen fargesprakende puter.

Den høye ryggen gjør at den egner seg godt til å sitte og spise ved. Benken er i hvitmalt furu og er satt ned fra 1995 kroner til 1395 kroner.

Hele Narvikserien til Skeidar er på salg, og er praktisk for den som bare behøver deler av en sittegruppe. Her er det også snakk om kunstrotting, men møblene er smalere og noe mer elegante enn den tidligere nevnte Kragerø.
Narvikserien fra Skeidar
Narvikserien fra Skeidar

Serien selges møbel for møbel og kommer med solstol (449 kroner), spisestol (695 kroner), stablestol (495 kroner), et rundt spisebord (995 kroner) og et firkantet spisebord (695 kroner). Alle møblene er satt ned med mellom 30 til 40 prosent.

Akkurat begynt på Plantasjen

Salget på Plantasjen startet også denne uken, og her er det sittegrupper og griller som i hovedsak er på salg. Rabattene på Plantasjen ligger mellom 30 og 50 prosent på det meste.

Sofagruppen Harrington kommer både i naturlig trefarge og som hvitmalt og er en romslig sittegruppe for den som har litt plass i hagen eller på terrassen. Den er i FSC-godkjent eukalyptus og kommer som et sett med 2 stoler, en treseters sofa og bord.

Harrington sofagruppe fra Plantasjen
Harrington sofagruppe fra Plantasjen


Settet i naturlig tre er satt ned fra 3990 til 2793 kroner og det hvitlaserte settet er satt ned fra 4990 til 3493kroner.

En annen sofagruppe som også er kommet på salg er settet Porto, som tidligere kostet 7990 kroner og nå er satt ned til 5593 kroner. Gruppen er i UV-behandlet kunstrotting, som gjør at den tåler solen bedre og kommer i en mørk, grå trefarge.

Sofagruppen Porto fra Plantasjen
Sofagruppen Porto fra Plantasjen


Kommer med toseter sofa, to stoler og et bord med glassplate.

Treg start på IKEA

På IKEA er dessverre ikke salget skikkelig i gang ennå, men noe har de satt ned allerede.

Her er det de mindre møblene som er nedsatt, som for eksempel hagemøbelgruppen Tullerö i hardtre. Den nye prisen er 998 kroner for bord, to stoler og sofabenk.

Sofagruppen Tullerö fra IKEA
Sofagruppen Tullerö fra IKEA


Tullerö er ikke spesielt sjarmerede
Hageputer fra IKEA
Hageputer fra IKEA
i seg selv, men kan gjøres til en riktig fin salong med noen puter. Det må du i alle fall ha på slike harde trebenker.

Noen av utendørsputene hos IKEA er allerede på salg, og Råssön stolpute i 50-tallsmønster koster nå bare 249 kroner stykket.

Ellers er Tarnöserien, som er gode møbler for de med mindre plass på verandaen, også til salgs for tiden. Klappstolen koster nå 129 kroner og bordet 169 kroner.
Tarnöserien fra IKEA
Tarnöserien fra IKEA

Disse møblene er også i hardtre, men bør nok lagres inne på vinteren. Det gjør kanskje ikke så mye, siden de er sammenleggbare og tar opp veldig lite plass når du ikke bruker dem.

Jysk godt i gang

Møbelkjeden Jysk har et minisalg på gang, men om det er noe som frister hos dem, så bør du være kjapp. Salget varer bare til og med lørdag 24. juli.
Oregon hagemøbler fra Jysk
Oregon hagemøbler fra Jysk

Settet Oregon er et lite, nett sett med sammenleggbare møbler som gjør oppbevaring enkelt. Stolene er kurvet i ryggen, slik at de blir noe mer behagelige å sitte i. Det kan nok likevel lønne seg å handle noen puter til dette settet.

Hele settet koster nå 1500 kroner, men man kan handle møblene hver for seg. Da koster stolene 300 kroner og bordet 850 kroner stykket.

Møblene er i FSC-godkjent regnskogtømmer - den eneste anerkjente godkjenningsordningen på markedet i dag.
Porto stålbord fra Jysk
Porto stålbord fra Jysk

Om du bare vil ha noe smått og enkelt til balkongen, så har også Jysk en del mindre stålmøbler til salgs til en ganske billig penge. Bordet Porto er et stålbord med glassplate til 150 kroner og du får flere forskjellige stålstoler til under 100-lappen.

Salg hos andre kjeder

Møbelringen feirer i år 25 år og har en del møbler på salg, men dette er de samme prisene som de opererte med tidligere i år. Bohus er heller ikke kommet i gang med sommer- eller høstsalg ennå, så deres møbler er ikke tatt med i dette sammendraget.

Les også: Nettets kuleste interiørbutikker

Les også: Slik blir morgendagens hvitevarer

Artikkelen vil oppdateres ettersom flere kjeder starter sommer- og høstsalget.

Forsidebildet i artikkelen er av crinklecrankle.com/flickr.com under Creative Commons lisens 2.0.

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne