Iskaldt og industrielt fra amerikanske Neo-Metro. Foto: Neo-Metro. Iskaldt og industrielt fra amerikanske Neo-Metro. Foto: Neo-Metro.

Badekar til å drømme seg bort i

Interiør 2010-09-02 Av Reidar Von Hirsch

Trenden for baderommet har vært nesten helt lik i omtrent 20 år - alt har vært hvitt og de fleste har vært fornøyde med det. Formene på baderomsinteriøret har likevel endret seg - fra rundt til firkantet.

Men noen interiørprodusenter våger likevel å tenke litt nytt - også på badet, og skulle du være interessert i noe originalt for badet ditt, så finnes det en del alternativer der ute.

Det viktigste ankepunktet mot mange av disse ellers stilige badekarene er at mange av dem ser veldig ubehagelige ut - spesielt de med firkantede former.

Badebåten

"Bathboat" fra Studio Wieki Somers er så langt bare et kunstprosjekt, men hvem ønsker seg vel ikke et badekar formet som en båt? Dette badekaret blir en garantert vinner for ungene, men om det kommer på markedet med det første er usikkert.

Badebåt
Badebåt


Ubåt-badekar

Det maritime har helt klart blitt en del av baderomstrenden også ellers de siste årene, men vil man egentlig ha et badekar med kikkehull? Hva effekten blir - Kursk eller Steve Zissou - er egentlig helt opp til enkelte kjøper.

Badekaret er ellers i klassisk utforming, kommer fra en engelsk produsent som heter The Water Monopoly og er kanskje i det dyreste laget for noen (omkring 28.000 kroner inkludert kikkehull).

Ubåt-badekar
Ubåt-badekar


The Water Monopoly fører også en rekke andre badekar, og spesielt modeller i gammeldags, engelsk stil.

Badekar i plast

Også dette badekaret fra italienske Regia oppfordrer til kikking. Det er laget i en blanding av polyester, akryl og glasspigmenter og kommer i rød, grønn, rav-gul, blå og hvit.

Badekar i plast
Badekar i plast


Badekaret heter Jolie og er laget for å være frittstående i midten av et rom.

Trau som badekar

Alle som har vært noen turer på landet, vet at gamle badekar ofte settes ut som trau som kyr og hester kan drikke av. Men hva om man går den andre veien og bruker et trau som badekar?

Patricia Urquiola er en av de moderne gigantene innen møbeldesign, og har laget dette badekaret for italienske Agape Design, som ligner nettopp et trau.

Trau som badekar
Trau som badekar


Det er egentlig bare to fordeler med å bruke trau som badekar: det er billig å kjøpe trau og det ser litt stilig ut (?). Ulempene er så mange at det ikke er plass til å ramse dem opp her, men komfortabelt kan det ikke være.

Trau er visst i vinden, for den ultrafancy amerikanske baderomsprodusenten Neo-Metro har også kastet seg på bølgen av landlig trau-sjarm.

Blade Runner badekar
Blade Runner badekar


Badekaret fra Neo-Metro havner kanskje litt mer i den dystopiske Blade Runner-kategorien hva angår interiørdesign, men er trendy nok til at New York Times valgte det som en av sine favoritter for baderommet.

Ergonomisk badekar

Men førnevnte Urquiola har laget flere badekar det siste året, blant annet dette svært så ergonomiske karet fra luksusprodusenten Hansgrohe.

Urquiola-serie for Hansgrohe
Urquiola-serie for Hansgrohe

Spørsmålet er om det ikke er litt for ergonomisk, litt for hvilehjemsaktig til at mange vil kjøpe det. Prisen er i alle fall blant de stivere - her i Norge koster dette badekaret fra Axor-serien til Hansgrohe godt i overkant av 60.000 kroner.

Rørleggerens skrekk

Philippe Starck har en finger med i spillet i alt som rører seg på interiørmarkedet for tiden, og med sin X-serie for Duravit pludrer han med alle VVS-arbeideres skrekk: treverk på badegulv.

Badekar fra Phillipe Starck
Badekar fra Phillipe Starck


Badekaret til Starck behøver ikke hvile på dette tredekket, men parketter på baderom er noe det er kommet mer og mer av de siste par årene.

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne