NATURLIGE MATERIALER: Tre fortsetter å være en stor trend. Foto: Imm CologneNATURLIGE MATERIALER: Tre fortsetter å være en stor trend. Foto: Imm Cologne

Her er årets interiørtrender

Interiør 2011-01-18 Av Ida Lindvall

I år appellerer interiøret til hjerte og hode. Vi vil ikke bare gå tilbake til naturen, men vi vil blande flere stilarter og være omgitt av både syntetiske og naturlige materialer.

NATURMATERIALER er i vinden som aldri før. Foto: Imm Cologne
NATURMATERIALER er i vinden som aldri før. Foto: Imm Cologne

LES OGSÅ: Årets julegave

Gammelt og nytt

Vintage er svært hot og vi ser at trenden med gjenbruk av gamle møbler og bruk av kortreiste materialer følger oss videre ut i 2011. Produktene skal gjerne være såkalt Green Line-interiør  - miljøvennlige stoffer og naturlige materialer som tre, bambus, filt, ull og høykvalitets naturfibre. Den grønne linjen med naturlige materialer er svært synlig og gjennomsyrer mye av årets trend.

LUKSURIØST er et av stikkordene for årets trender. Foto: Imm Cologne
LUKSURIØST er et av stikkordene for årets trender. Foto: Imm Cologne
Vi ser også en økende tendens til bruk av moderne arkitektur med klare rene linjer og skulpturell design, og det er stor åpenhet for å mikse stilene med hverandre.  Tre, rustfritt stål, akryl og syntetiske materialer blir integrert i hverandre, og stiltypene vi kommer til å se mye av er etnisk og retro, samt slankt og ultramoderne.

LES OGSÅ: Slik blir kjøkkenet ditt om 20 år

Flere funksjoner

Dagens boligeiere ønsker å ha et funksjonelt hjem der man kan bruke møblene sine til flere ting. Spisebord som også kan brukes til biljardbord eller en tavle er et par eksempler, i tillegg til at det stadig blir funnet nye bruksområder for LED-belysning. I dag vil vi ha gamle produkter med nye funksjoner og nye former og gjerne i mindre format.

Fokuset ligger på komfort og fleksibilitet, vi vil sitte på myke, vevde strukturer som gir dybde til todimensjonale overflater. Råmaterialer som saueskinn gir interiøret et luksuriøst preg samtidig som det gir rom for å synke inn i sin egen verden. I tillegg finnes det nesten ingen grenser for hva slags mønster vi kan velge, både striper og blomster dominerer trendbildet. 

LES OGSÅ: All bomull er organisk 

FARGER OG STRIPER ser vi mye av fremover. Foto: Imm Cologne
FARGER OG STRIPER ser vi mye av fremover. Foto: Imm Cologne
Hvitt dominerer

Fargemessig er alternativene flere enn før, men hvitt er fortsatt den dominerende fargen generelt. Naturen er svært viktig og derfor er naturlige toner som lys brunt, olivengrønt, svart og blått noe vi kommer til å se mye av fremover. Regelen er at farger kan brukes så mye man ønsker, så lenge sammensetningen er behagelig! Tresorter som preger trendbildet er blant annet den evig populære eiken som kan brukes til det meste, men også den mer grå tresorten ask. Ellers er det de mørkere tresortene vi kommer til å se mye av fremover.

GLASS blir brukt i økend grad. Foto: Imm Cologne
GLASS blir brukt i økend grad. Foto: Imm Cologne
I den kommende sesongen vil glass bli populært å bruke i dører og fronter. Også forskjellige typer stein kommer vi til å se mye av. Lyspæren blir gradvis erstattet av det mer energieffektive LED-lyset både i kjøkkenskap, klesskap og på soverommet. Dette er et resultat av den stadig økende miljøbevisstheten blant oss.

LES OGSÅ: Brettbare møbler til hybelen

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne