INNTA knotteverdenen! Foto: Nytt og ShabbyINNTA knotteverdenen! Foto: Nytt og Shabby

Tenk smått med knott

Interiør 2010-11-08 Av Ida Lindvall

Store planer for forandringer i hjemmet kan ofte føre til at de blir utsatt, eller i verste fall, ikke blir noe av i det hele tatt. Å tenke smått kan spille en vesentlig rolle for motivasjonen, og hva annet kan symbolisere det mer enn knotter?

-Å bytte knotter på et gammelt møbel gjør utrolig stor forskjell, mener Elin Scott, interiørdesigner og journalist i magasinet Hytteliv.

knott1
Dette er en test

FØR: Kjedelig skrivebord. Foto: Ida Lindvall

- I dag kan du jo velge mellom et uendelig stort antall knotter. Det er jo en egen verden bare for knotter, legger hun til og forteller at hun selv er ivrig bruker av knotter hjemme. Scott har selv kjøpt brukte, kjedelig møbler og gitt dem nytt liv med nye knotter og litt maling.

Utallige nettbutikker og interiørforretninger i Norge selger knotter nå for tiden, og sjansen er relativt stor for at du finner knotten som passer akkurat deg og ditt hjem.

LES OGSÅ: Gjenbrukt og givende 

Knott er flott!

 Har du en gammel kommode, eller kanskje et skrivebord du har sett deg grundig lei på, kan nye knotter gjøre underverker.

knott2
knott2

ETTER: Kult skrivebord: Foto Ida Lindvall 

- Jeg ser mye knotter på hyttene jeg gjør reportasjer fra. Folk tar gjerne med seg alt av gamle møbler til hytta, hvor de også får et nytt liv, forteller Scott.

Hun legger til at mange hytteeiere sverger til gjenbruk av gamle møbler og liker å gjøre mye av tingene selv. Noe av det hun ser mest er nettopp, bruk av knotter.

LES OGSÅ: Pynt veggene med ord! 

- På den måten får du et veldig personlig møbel som i tillegg beholder sin plass i hjemmet en stund til.

Og det beste av alt, det krever sjelden noe mer enn litt håndkraft for å få knotten på plass. Ofte holder det å bare skru ut den gamle knotten og skru inn den nye.  

- Er du flink med håndarbeid kan du også lage morsomme knotter selv, sier interiørdesigneren til Hjem.no.

knott3
knott3

LAG DEM SELV hvis du er litt nevenyttig. Foto: Pickles.no

Innta knotteverdenen! Nedenfor er eksempler på hva du kan finne av knotter på nett:

Nytt og Shabby
Landstil
Pickles
Beslagsboden
Sofies Villa

 

 

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne