Foto: St Olavs HospitalFoto: St Olavs Hospital

Slo operaen i kampen om årets bygg

Nyheter 2009-03-26 Av Reidar Von Hirsch

Under ByggeGallaen i går ble årets bygg for 2008 kåret. Vinneren ble 1902-bygget, som er en del av utbyggingen av St Olavs Hospital i Trondheim.

1902-bygget vant, kanskje noe overraskende, i mot konkurrenter som Den norske opera og ballett og Nye Ahus sykehus i Oslo.

Entreprenør for vinnerbygget er Teknobygg og arkitekter for prosjektet er Studio 4 Arkitekter, KHR Arkitekter og PKA arkitekter.

- Fantastisk artig at et rehabiliteringsprosjekt når opp i en slik konkurranse. Jeg blir stolt bare av nominasjonen, og det er stort å se hvem vi deler "podiet" med, sier utbyggingssjef for 1902-bygget Bjørn Remen.

ByggeGallaene er en del av Byggedagene 2009, og prisen ble i går utdelt på Radisson Plaza Hotell i Oslo. Viktige krav i juryens begrunnelse var energibruk, miljø og universell utforming.

1902-bygget er det opprinnelige sykehusbygget fra nettopp 1902, og er et vernet bygg. Fokuset fra arkitektenes side var å beholde de opprinnelige trekkene, samtidig som det ble lagt til rette for moderne arbeidsplasser. Materialene som er brukt i bygget er treverk, parkett og mur.

- Av en eller annen grunn er rehabilitering regnet som litt annenrangs i byggebransjen, sier Morten Christensen hos entreprenøren Teknobygg.

- Det er det ingen grunn til – byggfornyelse er mer spennende enn de fleste ordinære byggprosjekter. Og gode håndverkere er en nødvendighet, det holder ikke bare med montører.

Logg inn

Med din brukerinformasjon hos hjem.no

Logg innOpprett ny konto

Del med andre

Rangér denne